Teknoloji

En Aktif Kullanılan Sosyal Medya Platformları!

En popüler sosyal medya platformları!

Sosyal medya üzerinde en çok etkileşime sahip olan ağların, değişimleri ve kullanım biçimleri sosyal hayatımızda internet üzerinden gördüğümüzden bu yana sürekli isimleri değişiklik göstererek internet dünyamıza yüklenmeye devam etmektedir.

Sensor Tower adlı oldukça gelişmiş bir veri istatistik analizi şirketi tarafından yapılmış olan bir projede bu senenin en çok kullanılmış ve kullanılmaya devam eden. Tam 56 milyon kere indirilmiş ilk sırada yer alan sosyal medya platformu TikTok ‘u göstermekte. Hemen arkalarından

2. Facebook

3. WhatsApp

4. İnstagram

5. Twitter

Fakat MSN üzerinden internet dünyasına genel olarak söyle bir açıklama yapmayı tercih gördü.
En popüler sosyal medya platformu hangisidir? Sorusuna yanıt olarak sadece tek bir sosyal medya platformu ile cevap vermek pek doğru gözükmüyor. Nedeni ise kısaca söyleyecek olursak popüler olan uygulamaların kendileri üzerinde kurmuş oldukları kitle ve hizmet amaçları birbirinden farklı hedef ve işlevlere sahiptir. Açıklamasını yaptı.
MSN ‘nin açıklaması üzerinde dolayısı ile bizde ismi geçen sosyal medya devlerinin kısa bir şekilde incelemek için araştırma edindik…

WhatsApp:

WhatsApp internet dünyasına 2009 senesinde aktifliği ile damga vuran gerçekten oldukça yaratıcı bir proje idi. MSN’e göre sıradan bir proje gibi gözüksede piyasada olduğundan beri Telegram, Bip, Signal ve benzeri birçok proje WhatsApp’ın kesinlikle yanından bile geçemedi.

Facebook:

Facebook diyince aklınıza gelen ilk şey internet aleminin olmazsa olmaz projesidir.

Demeniz kesinlikle hata payı olmayan bir analiz olacaktır. 2004 senesinde Mark Zuckerberg adlı ABD doğumlu bir Harvard öğrencisi tarafından. Kusursuz bir şekilde düşünülen muthiş ötesi bir projedir. Bu proje beklenenin en üst seviyelerinde. İnanılmaz derecede büyümekle kalmayıp bunun yanı sıra hisse satışı teklifleri bile almaya başlamıştır. Buna bakılarak ve kısaca söyleyecek olursak geçmişte de bilinmekte olup. Şuanda en popüler fotoğraf paylaşma platformu İnstagram WhatsAppa kadar olan çoğu sosyal medya uygulamalarını etrafına aldı. Aynı zamanda Facebook tarihin en çok indirme rekoruna sahip olan uygulama olarak ilk sıradadır.

İnstagram:

İnstagram 2010 senesinde internet dünyasına kendini bir fotoğraf paylaşma platformu olarak tanıttı. İlerleyen süreçlerde yapılan yeni güncellemer ile birbirinden farkılı yeni katgoriler oluşturarak. Reels story gibi bazı özellikler yaratıp kullanıcılara sunarak kullanıcılarına birden fazla özellik sundu. Dolayısı ile Canlı yayınlarda yapılabilen bu platformda birçok büyük şirketlerin yayın platformu ve aynı zamanda dijital bir ticarete katkı sağlamakta faydalı oldu.

Twitter:

Twitter 2006 yılında Jack Dorsey tarafından internet dünyasına girdi. Fakat ilk çıktığı zamanlarda sadece 140 karakter içeren gönderi sınırıyla dikkatleri üstüne topladı. Dolayısı ile sonrasında büyük şirketlerin hatta büyük devlet adamlarının bile. Kişisel mesajlarını yayınlıyacakları bir platform oldu. Twitterin asıl detayı ise çıktığı günden itibaren diğer platformlara göre neredeyse hiç değişmeyen eskileri hafızada tutarak bu yüzden kendini güncel tutan popüler bir sosyal medya aracıdır. Güncel olarak Twitter Nisan 2022 yılında 44Milyar dolar karşılığında Elon Musk’a satılmıştır.

TikTok:

Yeni çağ teknolojisinde kesinlikle listenin en başlarında yer alan. Yaklaşık 4 sene önce internet alemine sunulan ve oldukça tartışılan bir proje olarak karşımıza çıkmıştı. Uygulamanın amacı ise insanların 15 saniye kadar bir video çekip. Birbirinden farklı filtreler ile özelleştirerek paylaşma yapmalarını sağlayan bir uygulamadır. Aynı zamanda bu projede canlı yayın özelliğide mevcut. ABD’ de Çine yaptırım olması durumu için yasaklanmış olan TikTok projesinin en çok akftif olarak indirilen. Aynı zamanda kullanılan ülkesi Hindistandır. Çünkü birden fazla ülkede yaş sınırı olmadığı için kötü sebeplere yol açmaya meyilli bir platform olduğundan. Heryerde eleştiriye maruz kalmıştır.

Daha Fazla Birbirinden Güzel Seyahat Yazılarına BURADAN Ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu